Receptet hittade jag på Icas hemsida här!
Pajdegen:
125 gram smör
1 dl havregryn
3 dl mjöl
2 msk vatten
Kolasåsen:
2 dl socker
2 dl grädde
2 dl sirap
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
Till servering:
3-4 dl röda bär (hallon, lingon, röda vinbär
Smält smöret och blanda med havregryn, mjöl och vatten. Tryck ut i en form 24 cm i diameter med löstagbar kant. Ställ kallt i en halvtimme. Nagga sedan pajskalet och grädda i 25 minuter i 200 graders ugnsvärme. Ta ut det och låt svalna.
Kolasåsen: Koka socker, grädde och sirap i en kastrull ca 15-20 minuter, tills temperaturen är 120 grader eller häll några droppar av kolasmeten i kallt vatten. Det ska inte flyta ut men vara mjukt. Ta av kolan från värmen, rör ner smöret skuret i tärningar och vaniljsockret. Ställ att svalna.
Häll den avsvalnade kolasåsen i pajskalet. Ställ kallt. Garnera med bär strax innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!