18 st.
Deg:
150 gram rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 dl havregryn
1 ägg
1,5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Kolasmet:
100 gram rumsvarmt smör
0,5 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk kakao
Garnering:
flingsalt
Sätt på ugnen på 180 grader.
Blanda ihop smör, socker, havregryn, ägg, bakpulver och mjöl till en deg. Forma 18 bollar av degen och tryck ut dem i aluminiumformar.
Grädd akakorna mitt i ugnen ca 12-15 minuter.
Koka ihop ingredienserna till kolasmeten i en kastrull och låt det puttra 8-10 minuter.
Fördela kolasmeten i de färdiggräddade kakorna. Ställ kallt en stund och garnera sedan med lite saltflingor på varje bakelse.
Det salta och det söta blir en bra kombination tillsammans. Mums till en kopp kaffe!
Ha det gott!
Kramar, Cath.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!