Det här var tydligen favoritkakan för nåt år sen bland alla bakbloggar. Jag är ju inte så snabb av mig så jag har bakat den i sommar. Ofta. Alla älskar den! Den blir så saftig och god tack vare gräddfilen.
Mjuk kanelbullekaka
175 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4,5 dl vetemjöl
1 msk (obs!) bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllning
1 dl socker
2 msk kanel
Vispa rumsvarmt smör och socker mjukt och fluffigt. Vispa ner äggen, ett i taget, och rör sedan ner gräddfil. Blanda de torra ingredienserna noga i en skål och vänd ner mjölblandningen i smeten.
Smöra och bröa en bakform på 2 liter. Häll en tredjedel av smeten i formen. Blanda socker och kanel och strö över hälften av detta på smeten. Häll i ytterligare en tredjedel av smeten och strö sedan över återstående mängd av socker- och kanelblandningen. Avsluta med den sista tredjedelen smet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45-60 minuter. Kakan är klar när provstickan är torr. Låt svalna i formen i fem minuter innan den stjälps upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!