Det här är det absolut godaste tillbehöret till grillat kött. Eller till kött över huvud taget! Mums, en riktig favorit!
Du behöver:
en klick smör
champinjoner ca 400 gram färska, skivade
3-4 dl grädde
1 msk soja
½ grönsaksbuljongtärning
salt, vitpeppar
Smält smöret i en kastrull, lägg i champinjonerna och stanna vid spisen och rör om. Här ska du ha medelhög värme och vätskan ska koka bort, utan lock alltså! Nu behöver du inte passa lika mycket längre. När vätskan avdunstat så häller du på grädden. Tillsätt soja och buljongtärning. Nu ska det få puttra, fortfarande utan lock, rör om då och då. Det brukar ta ca 20-30 minuter att få rätt konsistens, om jag har satt igång försent med stuvningen så att maten är klar tidigare så blir det helt enkelt sås istället! Lika gott det i och för sig! Det är min förra svägerska Katarina som brukar laga det här så det är henne jag har lärt mig det av och det är så himla gott!Champinjonstuvning/sås
en klick smör
champinjoner ca 400 gram färska, skivade
3-4 dl grädde
1 msk soja
½ grönsaksbuljongtärning
salt, vitpeppar
Smält smöret i en kastrull, lägg i champinjonerna och stanna vid spisen och rör om. Här ska du ha medelhög värme och vätskan ska koka bort, utan lock alltså! Nu behöver du inte passa lika mycket längre. När vätskan avdunstat så häller du på grädden. Tillsätt soja och buljongtärning. Nu ska det få puttra, fortfarande utan lock, rör om då och då. Det brukar ta ca 20-30 minuter att få rätt konsistens, om jag har satt igång försent med stuvningen så att maten är klar tidigare så blir det helt enkelt sås istället! Lika gott det i och för sig! Det är min förra svägerska Katarina som brukar laga det här så det är henne jag har lärt mig det av och det är så himla gott!Champinjonstuvning/sås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!