lördag 21 december 2013

Citronsill

Jag håller som bäst på att julstöka allt jag orkar (och lite till... känner inte efter för säkerhets skull...)
 Eftersom jag ska agera chaufför i natt nån gång så har jag ju tid på mig! Ikväll har det förutom julköttbullar blivit citronsill.

Citronsill är en favorit, vet inte varifrån jag fått receptet ifrån ursprungligen men det har hängt med en sisådär 20 år i alla fall! Jag gör den förstås gärna till påsk också! 


CITRONSILL

1 (fast jag tar alltid 2, lagen räcker bra till 2 burkar) burk inläggningssill 
2 dl. strimlad purjo
1 dl finklippt dill
1 tsk hel vitpeppar
1 tsk hel kryddpeppar
3-4 nejlikor
1 lagerblad

Lag: 1,5 dl pressad citron och lite rivet skal
1,5 dl vatten
2-2,5 dl socker

Blanda till lagen, koka upp och låt den kallna. 
Stöt pepparkornen och blanda med nejlikor och smulat lagerblad.
Varva sill, purjo, dill och kryddblandning och häll över den kalla 
lagen. Låt stå kallt ett par dygn.

Obs! Har fått frågan om det inte skall vara ättiksprit i denna men nej, det räcker bra med citronsaften! 

1 kommentar:

  1. Hallå Cath! Jag gör nog min citronsill på ungefär samma sätt. Jag är dock lite latare så jag använder mig av 5 minuters sill :-)

    SvaraRadera

Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!