Du behöver:
50 gram smör
6 digestivekex
1 dl kokosflingor
400 gram färskost (Philadelphia)
3 äggulor
1,5 dl strösocker
1 krm äkta vaniljpulver
2 dl vispgrädde
ca 200 gram frusen mango
Smält smöret. Krossa digestivekexen och blanda med kokos och det smälta smöret. Fördela i 6 portionsformar alternativt en form ca 24 cm i diameter.
Färskosten, äggulorna, sockret och vaniljpulvret rör du ihop i en bunke till en jämn smet.
Vispa grädden och vänd ner i färskostsmeten.
Mixa mangon slät. Fördela nästan all mangosåsen över smulorna i formarna/formen. Spara lite till garnering.
Häll försiktigt glassmeten över mangon. Jämna till ytan och garnera genom att droppa jämnstora droppar i en ring på cheesecaken. Tag en tandpetare och drag igenom hela ringen så blir det till en liten krans.
Frys i minst 5 timmar. Ställ i kyl i ca 1 timme innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!