Kaka
2 ägg
2,5 dl socker
175 gram smör
3 dl gräddfil
4,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3/4 + 2,5 msk kakao
Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter. Jag bröar med mjöl.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt det svalnade smöret och gräddfilen.
Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Tillsätt mjölblandningen och vänd ned det i smeten.
Jag täckte botten med ljus smet.
Jag smaksatte ca 1 dl av smeten med 3/4 msk kakao, och 2,5 dl med 2,5 msk kakao i varsin skål. Resten lät jag vara vit. Så hällde jag ned dessa i varsin plastpåse att spritsa med. Nu hade jag inga spritspåsar men det är nog lättare med såna. Mitt resultat blev inte lika snyggt. Och så gjorde jag ungefär som kvinnan i videon.
Grädda i 175 grader i ca 45 minuter
Glasyr till kakan:
40 gram smör
1 msk kaffe
0,5 msk kakao
2 dl florsocker, siktat
Smält smöret på låg värme i en liten kastrull, tillsätt övriga ingredienser och vispa slätt, häll på kakan och bred ut glasyren.
50 gram mörk choklad
25 gram ljus choklad
smältes var för sig och häll i spritspåsar och gör först större fläckar med den mörka chokladen och sedan toppar du fläckarna med den ljusa.
Jag kan säga att den hade strykande åtgång, mannen i huset hann inte ens smaka... men jag måste ju lyckas ordentligt med utseendet också, inte bara smaken, så här ska inköpas spritspåsar, sen blir det ny testbakning!
Kram, Cath.
Åh den här såg lite skojig ut att göra.
SvaraRaderaAbsolut! Det var det verkligen! :)
Radera