söndag 2 februari 2014

Lindas fröknäcke!

Här kommer nu vad jag bakade i torsdags. Nu, söndag kväll, återstår bara smulor...
Det här receptet på fröknäcke är så otroligt lättbakat och gott. Mer som kex än knäcke men det gör ingenting. Det är fiberhusket (malet psylliumfröskal) som binder samman, brukar hittas i hälsokosthyllan eller bland det glutenfria.

Receptet kommer från Hembakat, favorittidningen.



Detta räcker till en plåt:

3/4 dl mandelmjöl
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl sesamfrön
3/4 dl pumpakärnor
3/4 dl linfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Flingsalt att strö över

Sätt på ugnen på 160 grader.

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och rör om ordentligt. Slå över oljan och det kokande vattnet och rör om tills det blir som en geléaktig massa.

Kavla sedan ut smeten mellan två bakplåtspapper till en tunn kaka som täcker hela papperet. Strö över lite flingsalt.

Lägg över på plåt och grädda i ca 60-75 minuter. Bryt isär brödet  eller skär med vass kniv när det svalnat och lägg i lufttät burk.

Man kan ha ost på men det är egentligen helt onödigt, det är så otroligt gott att bara tugga i sig som det är, som snacks liksom.

Önskar dig en trevlig vecka! 

Kramar, Cath.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!