onsdag 23 juli 2014

Coleslaw


I lördags blev jag ett år närmare halvseklet (fast det är 5 år kvar) så jag hade förstås lite kalas för såna tappra själar som inte var bortresta. Det är ett aber med att fylla år på sommaren, att folk inte är hemma och kan komma och gratulera en. Jag älskar födelsedagar - även mina egna. Jag får ju möjlighet att fixa och dona i köket och det älskar jag!

Menyn var hamburgare, hembakta hamburgerbröd och till det lite olika tillbehör, som coleslaw, saltgurka, dressing och rödlökssalsa. den där salsan den hann jag knappt känna smaken på så den måste jag göra igen. Men här får ni min version av coleslaw och jag har utgått från Icas recept :

1 liter strimlad vitkål - gärna strimlad med osthyvel eller i mandolin så det blir tunt.
2 stora morötter - grovrivna
1 rödlök - tunt skivad
1,5 dl creme fraiche eller turkisk youghurt (har testat både ock och det går precis lika bra)
3/4 dl. majonnäs
½ msk fransk senap
1 tsk sirap
½-1 tsk salt
grovmalen svartpeppar efter smak

Blanda ihop den strimlade kålen, de rivna morötterna och den skivade rödlöken i en större bunke. Blanda sedan de övriga ingredienserna för sig innan du blandar ned dem i kål-blandningen.

Sen gäller det att vänta, den här salladen behöver tid på sig att mogna, den bör göras dagen innan den ska serveras. Sen är den säkert hållbar minst 4-5 dagar i kylen. Om den nu räcker så länge. Det är ingen risk här kan jag säga.

Kram på dig!

Cath.1 kommentar:

  1. den var supergod jag ska börja ha på hamburgare när jag ska äta hemma. tack för i lördags det var jättetrevligt som vanligt kram maria.

    SvaraRadera

Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!