onsdag 19 november 2014

Mjölkchokladpannacotta med daimtopping

Det händer ju då och då att man blir chokladsugen! Och på söndagar äter vi gärna efterrätt - nyligen åt vi just detta som efterrätt. Det var väldigt gott, mjukt och lent och det smakade liksom mer... 
Receptet hittade jag  hos Roy Fares.


Till pannacottan behöver du:  (ca 6 portioner)
1 ½ gelatinblad
250 gram mjölkchoklad
5 dl vispgrädde
½ dl strösocker

Till garnering:
1 dubbeldaim
2 dl vispgrädde
ev. kakao (det skippade jag den här gången)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Under tiden bryter du chokladen i mindre bitar och lägger i en bunke. Koka upp socker och grädde och slå det över chokladen tillsammans med det urkramade gelatinbladet. Mixa alltsammans med stavmixer eller elvisp tills blandningen är slät. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen minst tre timmar.

Vid serveringen vispar du grädden lätt och skedar över pannacottan, Hacka daim och strössla på och avsluta ev med att sikta kakao över (då fungerar en tesil bra!).

2 kommentarer:

  1. Ser gott ut och låter väldigt gott när jag läser receptet också... choklad är gott!

    SvaraRadera

Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!