Det är något med mig och pressglas... älskar't!
Ca35 st.
100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
2 ägg
0,5 gram (ett paket) saffran
1 sockerbit (att mortla saffranet med)
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad
1 dl skållad, skalad mandel
Rör ihop smör och socker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget. Stöt saffran med sockerbiten i en mortel och tillsätt i smeten. Blanda de torra ingredienserna. Hacka chokladen och mandeln. Tillsätt dessa i smeten. Dela degen i 3 delar och rulla/forma till längder som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 20 minuter.
Skär längderna i sneda bitar ca 2 cm breda. Sära lite på kakorna och ställ in i den avstängda ugnen och låt dem torka där ett par timmar.
Sisådär, nu vet ni vad fredagsbaket blir! Trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!