fredag 5 december 2014

Saffransskorpor med choklad

Saffransskorpor bakar jag alltid ett gäng varje jul. De kan man knapra på hela december. Gör gärna dubbel sats! De lär gå åt!

Det är något med mig och pressglas... älskar't! 

Ca35 st.

100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
2 ägg
0,5 gram (ett paket) saffran
1 sockerbit (att mortla saffranet med)
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad
1 dl skållad, skalad mandel

Rör ihop smör och socker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget. Stöt saffran med sockerbiten i en mortel och tillsätt i smeten. Blanda de torra ingredienserna. Hacka chokladen och mandeln. Tillsätt dessa i smeten. Dela degen i 3 delar och rulla/forma till längder som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 20 minuter.

Skär längderna i sneda bitar ca 2 cm breda. Sära lite på kakorna och ställ in i den avstängda ugnen och låt dem torka där ett par timmar.


Sisådär, nu vet ni vad fredagsbaket blir! Trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!