torsdag 26 mars 2015

Filmjölkslimpa


Jag har fått ett recept av min snälla kollega Marianne som brukar baka de här filmjölkslimporna. Jag blev förtjust när jag smakade brödet, det är ganska sött så det är nästan som en blandning mellan sockerkaka och matbröd. Men fantastiskt gott med smör och en god ost.
Jag vet att det är fler som undrar över receptet så här kommer det med Mariannes tillåtelse:

4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
4 dl blandade frön (jag tog lin, pumpa och solros)
4 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
0,5 dl rapsolja

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Slå över sirap, filmjölk och olja och blanda till en slät smet.
Häll ner smeten i två smorda och bröade (med vetemjöl) 1,5-litersformar som du sedan gräddar längst ned i ugnen i 175 graders ugnsvärme i 100 minuter.

Låt svalna en stund och stjälp sedan upp limporna och låt dem vila på galler under bakduk tills de svalnat helt.

Jag skivar upp brödet när det fått vila och kallna ordentligt och fryser in.

1 kommentar:

  1. Det är så gott med hembakat! Jag bakar allt matbröd själv och har så gjort i snart 1½ år (tidigare var det lite då och då, men nu är det alltså ALLT). Det doftar gott, det är kreativt att baka och möjligen blir det billigare (fast det är jag egentligen inte säker på).

    Ha en super-söndag!

    SvaraRadera

Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!