söndag 24 november 2013

Bounty


Åh, de här blir det fler av. I senaste numret av Hembakat fanns detta recept. Enkla att göra var de dessutom. Tur eftersom man kommer behöva göra dem flera gånger. Försvinnande goda. Jag provbakade dem för att veta om de var goda och så blev det en perfekt värdinnepresent igår när vi var bortbjudna på middag. Men jag sparade några för oss att mumsa på själva. 

Ca 30 bitar (pralinstora)

50 gram smör, smält
3 dl kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl grädde

150 gram blockchoklad, ljus eller mörk till garnering.

Blanda ihop alla ingredienser till smeten och ställ den i kylen en stund. Rulla sedan ut fingertjocka längder och skär i lämpliga bitar. Ställ i frysen en halvtimme. 
Smält sedan blockchokladen och doppa bitarna i, strö på lite kokos direkt efter varje.

Dessa kommer absolut bli en favorit i jul. 

Önskar dig en härlig ny vecka! Och på söndag, då är det första advent! 

Cath.

1 kommentar:

  1. Åh det där verkar riktigt mumsigt och måste ju provas =)
    Härlig blogg du har och du verkar vara lika bra på att laga mat och baka som att scrappa.
    Kram/Y

    SvaraRadera

Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!