onsdag 19 februari 2014

Gräddbullar!


När senaste numret av Hembakat kom så var det recept på Mums-mums eller gräddbullar eller vad man nu vill kalla dem. Åh, tänkte jag, just det, jag fick ju ett recept för länge sen av mina stora pojkars dagmamma som jag aldrig har testat. Så jag grävde fram receptet och jämförde med tidningens - och det var identiskt! Så det var lite kul, å andra sidan kan väl dessa inte göras på så himla många olika sätt. Nu var i alla fall stunden kommen att prova receptet efter dubbel inspiration. 

Plättlätt var det i alla fall och väldigt väldigt gott! Att priset dessutom är minimalt gör ju inte saken sämre. Jag kommer att göra dem igen och bjuda på nästa kalas. 

Ca 20 st

4,5 dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl KALLT vatten
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl KOKHETT vatten

Till garnering:
ca 4 dl kokosflingor
1-2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

Gelatinpulvret blandar du i en mindre skål med det kokheta vattnet.

Häll i den varma gelatinmassan i äggviteblandningen medan du vispar kraftigt (med maskin) tills smeten är vit och flluffig.

Blanda kokosflingor med kakao (ta den mindre mängden kakao först, jag tog ca 1,5 msk kakao och var nöjd med det) och vaniljsocker i en djup tallrik.

Klä en form, ca 20x30 cm med bakplåtspapper och strö ut ett tunt lager kokos på det. Bred ut skumsmeten jämnt ovanpå. Strö på kokos ovanpå. Ställ kallt ett par timmar.

Lyft över skumkakan på en skärbräda och skär i önskad storlek. Doppa kanterna i kokos och nu är de färdiga att njutas. Förvara dem i kylskåp! Om de mot förmodan inte blir uppätna på en gång...

Alla i familjen gillade dem. Så färska och goda har jag nog aldrig ätit. Och så himla lätt. Jag trodde faktiskt att det var knepigare, så tveka inte att göra det! Kan jag så kan du! 

Kram på dig!

Cath.










1 kommentar:

  1. Detta gjorde vi för länge sedan:-) men det är nog jag ska göra igen! för det är ju gott:-)
    kram

    SvaraRadera

Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!