onsdag 12 mars 2014

Mmmmm.... moccarutor

Jo jag vet, kärt barn har många namn. Men det här är inga kärleksmums, det här är moccarutor. Riktiga.  Mammas recept som säkert kommer från nån veckotidning nånstans förra århundradet.... Garanterat saftiga. Du måste prova dem. Du kommer inte vilja göra några andra nån mer gång, jag lovar!


Moccarutor

Smet:
5 ägg
4 ½ dl socker
4 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 dl vatten
200 gr smör

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och kakao och rör ner i smeten. Koka upp vatten och smör så att det smälter. Rör ner det sist i smeten. Häll smeten i stor, smord, bröad långpanna. Grädda i 200º tills kakan känns torr, ca 20-25 min. Låt den svalna.

Glasyr:
3 ½  dl florsocker
4 msk smält smör
2-3 msk starkt kaffe
ca 1 msk kakao
lite vaniljsocker

kokosflingor

Hetta upp florsocker, smör, kaffe och kakao. Rör till en jämn smet. Smaka av med lite vaniljsocker. Bred glasyren över kakan och strö över rikligt med kokosflingor.

Skär kakan i önskat antal bitar. De går utmärkt att frysa om man nu inte orkar äta upp alla på en gång....


Kram, Cath.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!