söndag 9 mars 2014

Oreo mud cake


Mmmm, det här var en riktigt maffig kladdkaka, tyckte gästerna på sonens kalas förra helgen. Den hade en strykande åtgång. Jag hittade receptet på Jennys matblogg. Jag kommer absolut göra den fler gånger. Otroligt mäktig förstås men  det är ju sånt man kan leva med....

Botten:
150 gram smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 paket Oreokakor

Smält smöret i en rymlig kastrull ( du ska blanda i alla ingredienser i denna) och låt det svalna lite. Tillsätt kakao, socker och vaniljsocker, tillsätt ett ägg i taget. Rör ned mjölet och avsluta med de grovhackade Oreokakorna. Häll smeten i en rund, smörad och mjölad bakform och grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 15 minuter. Låt kakan svalna lite.

Topping:
300 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
100 gram rumsvarmt smör
2 dl grädde
1 påse minimarshmallows
1 paket Oreokakor (vanliga eller mini)

Finhacka chokladen. Värm grädden i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smöret och rör till enjämn smet. (Koka upp om den inte tjocknar.) 
Lägg minimarshmallows på kakan, men spara lite till garnering. Häll över fudgen. Tryck i minioreos eller halverade oreos. och strö över resterande minimarshmallows.

Chokladsås:
½ dl socker
½ dl kako
½ dl grädde

Blanda i en kastrull och låt kok aupp uner vispning, sjud sedan några minuter under omrörning så det inte bränns vid. 

Ringla över chokladsåsen över kakan.

Den här kakan görs med fördel dagen innan så den får stå och gotta till sig lite. Eller på morgonen om den ska avnjutas på kvällen. 

Trevlig söndag! 

Kramar, Cath.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varmt välkommen till mig! Jag blir så glad för en hälsning från dig!